Anton Kaapl JABLKO S MEDOVÝMI VÍČKY 35%
Vyrobeno macerací medových víček od včel chovaných v panenské přírodě na pomezí Třeboňské pánve a Novohradských hor v naší výborné jablkovici. Obsahuje jablkový destilát, mateří kašičku, propolis, pyl, med a je naředěna demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Obsahuje 80 gramů cukrů v litru destilátu. Typický je jemný zákal.
Ročně můžeme vyrobit vždy pouze omezené množství této speciality. Včelky našemu tempu nestíhají…
NECHLADIT, NEMRAZIT
Kategorie: | Anton Kaapl |
---|
Tento destilát je dílem našeho technologa, který vytvořil recepturu na podnět mistra destilatéra. Inspirací mu bylo setkání se zkušenou včelařkou, nyní i naší dodavatelkou, která chová včely v panenské přírodě podhůří Novohradských hor. V naší jemné jablkovici jsme nechali macerovat medová víčka (víčka medových buněk z medových pláství získaná tzv. odvíčkováváním medových plástů). Víčka se vyznačují velkým množstvím dezinfekčních látek, které chrání med přírodním způsobem před vlhkostí, bakteriemi a negativními vlivy... zkrátka neodolatelný zážitek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.